Kilsviken Open 05

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

Dette var langhelgen grunnpilarene i eliteklubben ”Rett i bøtta” skulle samles for en såkalt generalforsamling. Åsmund og Even ”Wade” tråkket opp torsdag ettermiddag og var innen en drøy halvtime utpå for å starte gjedde-maratonet. Følgende skjedde ikke, og vi dro hjem lutrygga og uten fangst. Morgenen etter var vi tilbake i det våte element, og denne gangen hadde vi virkelig ”trua”. Gjeddene ble rundlurt, og tre sluggere slukte agna våre som halvorsen sluker koteletter. 7,5, 6 og 5 kg viste vekta. Undertegnede dro opp den største dem, kanskje ikke overraskende.

[flickr style=»width:450px;»]photo:5747376593[/flickr]

Den dagen rulla en Audi inn i kilsviken, og goben og kjeks dunka på døra. Vi dro den kvelden på aure-fiske og da også var det undertegnede og Arnstein som redda ”bøtta-æra”. Jeg huka en finfin våraure på 1 kg.

Følgende morgen, kveld og neste morgen var vi på Vãneren igjen. Fangsten ble minimal, og Goben (førstereisgutten) endte sørgelig opp med tom bøtte. Vi andre tre hadde kanskje forventet mer av læregutten, men han trenger tydeligvis mer trening… Vi fikk på slutten av turen mye fint vær og maten var gjennomgående kvalifisert til 3 stjener i Michelin-guiden. Det sosiale fungerte fint, selv om Goben blei litt smågrinete av endeløs kasting og dorging uten et eneste napp. Den mer erfarne trekløveren vet at dette hovedsakelig bunner ut i fravær av ”tru”. Vi får håpe at det negative kan snus til noe positivt etter flere turer og rutine. Han fikk jo smakt svine-indrefilet, taco og kjøttbullar, i tillegg til at han fikk tatt og følt på fiskene vi andre landa. Han var da fort på pletten, og var ivrig etter å trykke på fangsten med pekefingeren, som et lite barn som trykker deg på nesa. ”Så myk den er”, kommenterte han fascinert som fattigfolk på restaurant. Vi får håpe at han en gang selv får kjenne stanga bøye seg på et ”rett i bøtta” arrangement. Takk kilsviken for et fint besøk. Du er god mot oss.

[flickr]set:72157607491705399[/flickr]

1 kommentar »

  1. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: ribweb.org/2005/04/kilsviken-open-05/ […]

    Tilbakesporing by Samuray Segurança Vigilância — 11. oktober 2013 @ 22:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment