Rena 1000

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

Værsågod:

Dette var turen da Sønn (Magnus) skulle få sjansen til å prøve seg blant tungvekterne i gamet, sportsfiskernes Real Madrid: Rett i Bøtta. Vi ville se om gutten hadde det som kreves av en fisker på dette nivået, og om det var verdt å legge inn et bud på han. Det skulle vise seg at prøvespillet etterhvert skulle havne i skyggen av en annen begivenhet.
[flickr style=»width:450px;»]photo:2887967190[/flickr]
Turen begynte optimistisk med godt vær, rikt insektsliv og sporadisk vaking. Vi snakket med flere fiskere som spådde at kvelden kom til å by på overdrevet mye klekking. Dette betyr at det kan være vanskelig å lure fisken til å spise akkurat våre ”falske” fluer, i den enorme floraen av ekte vare. Denne teorien skulle vise seg å stemme godt med virkeligheten. Da ettermiddagen kom, var det vårfluer overalt og storfisken vaka som det var ”no tomorrow”. Det var et fascinerende scenario, selv om fangsten uteble.

Senere på kvelden skulle vi kose oss ved bålet med langpils og Fjordland. Dessverre skortet det litt på villmarkskompetansen. Skogen var våt, og vi fikk aldri særlig fyr på bålet (vi fikk derimot godt med røykutvikling, se bildet). Det var tydelig at vi manglet klubbens Monsen (Kjøben).

Dagen derpå bød på like stor klekking. Denne gangen klarte derimot Vademannen å knekke koden. Han dro opp fire flotte harr, der den største bikket den magiske 1000g-grensen! Gratulerer! (Derav navnet Rena 1000). En stolt Vademann viste frem byttet sitt. En fiske-journalist kom også ivrig til, og knipset bilder av den stolte jegeren. Det skulle vise seg at journalisten tok bilder til en ny fiskebok som blir sluppet på Cappelen om ikke lenge. Go cop that!
[flickr style=»width:450px;»]photo:2887131825[/flickr]

Da de andre fluefiskerne spurte Vademannen hva han tok fiskene på, brukte han god gammel RIB-etikette og fortalte uriktig om ”Rosa superpuppan, krok 14”. De andre fluefiskerne gravde febrilsk i flueboksene sine og fant fram superpuppan. De står der trolig enda med rosa superpuppan på fortommen. Moahaha.

Hva Sønns prøvespill angår, velger vi å ikke legge inn bud på han. Derimot er vi positive til en overgang når han blir Bosman-spiller.

[flickr]set:72157607490564463[/flickr]

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment