Brokeback Mountain

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

Satan for en tur :

Vi hadde blitt tipset om Romeriksåsen, og Romeriksåsen ble det. Vi hadde blitt forespeilet et fantastisk fiske av årets trubygger på Villmarksliv, J-J-J-Jessheimsenteret. Han fortalte oss om Vulgata-klekking, og Vulgata-klekking it was. Dette er en utrolig stor døgnflue, som er lett å se i overflaten, og selv storfisken kommer opp for å sluke. Lørdagen campet vi ved elva Leira, og ved 6-7 tida begynte vakefesten. Den sluttet ikke før midnatt, 28 ørreter senere! Riktignok uteble storørreten. Vi hørte noen riktig solide vak, men bestemora var i det vriene hjørne.

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887137511[/flickr]

På dette grunnlag bestemte vi oss for å stole på Vegard, Vademannens kollega fra Jessheim som hadde snakka fælt mye om storfisk i noen bortgjemte vann.
På søndagen dro vi innom Gardermoen Lufthavn for å revitalisere i sivilisasjonen med Peppes Pizza. Da vi ankom Peppes så vi uten vanskeligheter (pga tykkelse) Ill Bill (fra Non Phixion) lede resten av sine rapkolleger mot gaten. Han derre Peppe lagde god pizza til oss, og vi var deretter igjen klar for et nytt inntog i «slag»-marka. Vi møtte Vegard på avtalt sted, og begynte ferden mot det rike vannet.
[flickr style=»width:450px;»]photo:2887137155[/flickr]

Da vi ankom var det ingen vak, og etter ei tår var det heller ingen vak. Vegard tok dermed avgjørelsen om å bevege troppene mot et litt mindre vann i nærheten. Her så vi straks et rolig vak nærmest oppå land. Vademannen var ikke sein om å kaste maueren sin i god posisjon, og få sekunder etterpå hogg fisken til. Vademannen dro stolt opp en flott ørrett på 310 gram. Myjlarguten beveget seg over på andre siden av vannet, noe som skulle vise seg å være et godt trekk. Etter en kort regnskur skulle forholdene være optimale. Vakene var veldig sporadiske, men kløkt og kunnskap ga resultater. Den neste timen var en fantastisk time. Aldri tidligere har Ribbere herjet så vildt med storfisk på tørrflue. Myjlarguten gjorde sin storfisk-debut med to flotte eksemplarer på henholdsvis 840 og 830 gram. På Vademannens konto ble toppnoteringa 580 gram. Vi legger til at all fangst ble tatt på tørrflue. Vegard var utrolig glad på våre vegne, selv om hans markklyse ikke var riktig våpen denne dagen.. Tusen takk for fantastisk guiding!

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887137243[/flickr]

Konklusjoner:

Vi konkluderermed en fantastisk tur, fiskemessig og ikke minst kveldskos-messig;)

RIB-skolen del:1

Til alle dere der hjemme som vil lære mer om fiske og villmarksliv forøvrig, presenterer vi første del av RIB-skolen; 3 praktiske tips:

1. Fjordland-måltider egner seg godt til stormkjøkken.

2. På solrike dager, sett opp teltet ditt etter sola har gått ned. På denne måten uteblir drivhus-effekten, og teltet blir svalt og kjøligere.

3. Koketår er godt. Baksiden er naturligvis for mye grut. Dette kan løses ved å helle den ferdige kaffen på termos. Kaffen holdes varm lengre, og kaffen blir silt gjennom ventilen/slusa på termosen, slik at gruten forblir i termosen.

Værsågod, og lykke til!

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887137047[/flickr]

[flickr]set:72157607490599111[/flickr]

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment