Debby på Jeløya sorry Jæløya

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

av gjesteskribent Even:

Godt nyttår! Da er endelig året offisielt i gang, her snakker vi ikke om «fiskeåret» men selve kalenderåret, måneder uten fiskemuligheter teller selvfølgelig ikke i Rettibøtta!

[flickr style=»width:450px;»]photo:3335889446[/flickr]

Fører’n var svært selektiv på invitasjonene til årets debby, det var kun saltvannsveteranene Kjøb Kjøbesen og Big Mo som var invitert. (Det har gått rykter i diverse kretser at Fører’n kun tok med fiskere som ikke hadde mulighet til å få fisk før Fører’n selv, men det er selvfølgelig ikke hold i disse ryktene).

Vi skulle opprinnelig til vår faste sjøørret plass, men det viste seg at denne spotten fortsatt var islagt. Vi tok istedet turen til Mortens mekka, nærmere bestemt Jeløya. Morten var gira som alltid og fortalte RIB generalene om hele historien til Jeløya, vi ble da informert om alt fra lavabergartene fra permtida til detaljer om forskjellene på faunen i Framnes, Grimsrød, Tronvik, Refsnes, Hoppern, Orkerød (også kjent som Ramberg og Balaklava), Krossern, Rosnes og Nes.

Vi kastet i noen timer uten å få et eneste tilslag eller se et eneste vak. Med andre ord er alt som normalt og dette lover godt for sesongen.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3335887978[/flickr]

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment