20190801

Grisland 2

Bildereferat

Fjorårets tur til Island ble et heseblesende løp. Å kalle aktiviteten for intens ville vært en underdrivelse. Vi tok oss knapt tid til å skifte flue og løftet vel aldri blikket. Kanskje ble laguttaket litt vel homogent? Alle skulle frem og putte – ingen tok nok defensivt ansvar. Denne gangen skulle vi gjøre det (litt) annerledes. Laguttaket var det samme, så så vi måtte alle ta for oss nye arbeidsoppgaver. Nye elver, mer natur, mer leving og like mye posering. Grisland Zwei.

Månen. Foto: Anders Thormodsæter

Nordover

Som året før fokuserte vi på nordlige områder og hadde et variert program. Vi fikk oss en deilig start med solnedgang og noen langpils i Myvatn nature baths. Første fiskestasjon var en ekstremt velproposjonert og variert elv. Den var passe full av storfalllen ørret og røye. Røye ble det lite av, men vi fanget relativt stødig med aurer. Sol, lite vind, vakende tokiloser, stødig fanging. 10 poeng. (Dårlig overnatting).

Pazze. Foto: Anders Thormodsæter

Jaggu var det fisk der au. Foto: Anders Thormodsæter

Dr. Vademann med reagenskoppen. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Sønnefisk og sønnemann. Foto: Anders Thormodsæter

Tru. Foto: Anders Thormodsæter

Deilig aure. Foto: Even Sehested

Andethor i døtten. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Sønnen og værgudene med kjemi. Foto: Anders Thormodsæter

Eftan. Foto: Anders Thormodsæter

Enda lenger nord

Etter noen dager flyttet vi oss til en mikroskopisk fjellelv på halvøya Langanes – så langt unna Reykjavik man kan komme på Island. Opplevelsen var spektakulær og naturen forførerisk. De få røyene vi fant i poolene klarte vi ikke å lure. På vei tilbake gjorde vi korte fangestopp og fikk også lurt en tazz av en sjø-ørret – for å få fylt opp artsrapporten.

Vilt. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Blankis fra sjøen. Foto: Anders Thormodsæter

Hozes. Foto: Anders Thormodsæter

Ekstralanding på veien. Foto: Anders Thormodsæter

Narnia. Foto: Anders Thormodsæter

Kant. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Dyrt

Velkjente Myvatnssveit var neste stopp. Knalldyrt charterfiske med helpensjon. Elva er jo vakker, men totalopplevelsen var ikke den beste. Overnattingsforholdene ble kalt «lodge» – det var en overstatement. Militærbrakker fra krigens dager blir mer presist. Første dagen ble vi tildelt et strekke som ikke inviterte til vading og tørrfluer. Dypt, stort, hardt. Dag to rettet riktignok opp en del av inntrykket. Da fikk vi rolige partier helt øverst i elva og vi hadde kontakt med mange fisk. Vi hadde fantastisk fiske noen timer og landet nærmere 10 fisk mellom 1 og 2 kilo. Hovedsaklig på tørt, selv om Myjlarguten tok for seg med myggpuppa.

På veien tilbake så vi foss av typen ekstremt stor og kjørte gjennom månelandskap. Kulturkontoen fikk påfyll og toppet med et fantastisk måltid i Husavik. We the north.

Elv.

Tett på. Foto: Anders Thormodsæter

Scenic. Foto: Anders Thormodsæter

Fozz. Foto: Anders Thormodsæter

Cold springs

Etter helt konkrete tips fra en lurifaks på Myvatnssveit oppsøkte vi to såkalte cold-springs i et stort vann. En noen timer med leting fant vi omsider de kalde kildene. Enorme mengder røye hadde samlet seg og bragte frem gapskratten hos blaserte gamliser. Det ble en fangathon av det sjeldne slaget, og det gikk så «det hyla og grein». En haug med røyer opp mot 3 kilo ble landet – en opplevelse for historiebøkene.

Magisk.

Cold spring. Foto: Anders Thormodsæter

Pompel og Pilt 2.

Slippe fisk. Foto: Åsmund Indrebø Næs

50 shades of vårses. Foto: Anders Thormodsæter

Vad bøyde fisken. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Grått. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Stock-foto-stemning. Foto: Anders Thormodsæter

Komme inni nettet. Foto: Anders Thormodsæter

Holde den. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Alle klarte. Foto: Anders Thormodsæter

Svingen og varm kilde

Siste dagen tilbragte vi i samme elv som bød på fangemaraton året før. «Ubudne gjesta pressa oss inn på oppdrettsanlegg». Det gjorde vi først. Den største fascinasjonen ble en gigalaks på sikkert 20 kilo i pellets-slusene. Fisket i Sving-elva ble ikke helt reprise av året før, men vi fikk med oss noen eksemplarer på halvannen. Det aller gøyeste denne dagen var kanskje den varme kilden rett ved elvebredden. Vi badet og lekte og forsøkte å leve etter beste evne. Grisland 2.

Grillet fugl. Foto: Anders Thormodsæter

Fåzz. Foto: Åsmund Indrebø Næs

Unge med svingfisk.

Fisket relativt mye av tiden fra varme kilder. Foto: Even Sehested

Bada som vanlig. Foto: Anders Thormodsæter

Tur.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment