Harrsommer 1 & 2

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

Harrsommer 1

Etter et meget hyggelig besøk i Tøsesklia i forbindelse med hovedturen, tok det ikke lang tid før vi måtte tilbake. Vi hadde fått tips om flere gode ”nye” locations langs elva, og så optimistisk på å returnere til den tidligere så fangstrike vannføringskanalen. Førern, Myjlaren og Attenborough stod opp ”at the breakadawn” og turen startet, selvfølgelig, hos Nordisk Fiskeutstyr på Lysaker. I tillegg til vår mentor Svein Rødbergshagen, var smått legendariske Pål Krogvold også tilstede i butikken. Han var akkurat kommet hjem fra Kola (eller Coke som vi kaller det). Etter en inspirerende prat med de to forbildene, ankom vi elva noen timer senere.

[flickr style=»width:450px;»]photo:2888044686[/flickr]

Relativt store Danica-klekkinger var allerede igang, og det tok ikke lang tid før vi alle tre hadde landet pen fisk. Førern åpnet ballet med en harr på 900g, før Myj fulgte opp med ørret på 400g. Til slutt banket Young T inn nådestøtet i den klassiske duellen mellom homo sapiens og salmo trutto (og salmo harr sumptin). Han landet en smellfeit harr på 1k, gratulerer! Klekkingen og vakingen avtok utover ettermiddagen, og det ble med formiddagsfangsten. Gøben fra Kjøben timet dessverre utrolig uheldig, og ankom elva etter festen var over. Han fikk allikevel lurt en liten ørret lenger opp i elva.

Harrsommer 2

Vademannen og Myjlaren hadde ikke fått nok, og noen dager senere gikk turen tilbake til den nye favorittelva. Førerens livsledsager Kine hadde fått jentedisp, og fikk lov til å være med gutteklubben
den første fiskedagen. Hun ble kjapt imponert over lagets profesjonalitet og evner ved elva. Sjelden ser man så erfarne villmarkere briljere med hauk- og bå-kompetanse, insektskunnskaper og kasteteknikk. Det var trolig et stort øyeblikk og en meget lærerik affære for hennes del.

[flickr style=»width:450px;»]photo:2888044592[/flickr]

Ved elva klekket Baetis i stort antall. Førern ville tøffe seg for damene (dama), og landet kjapt en flott harr på 650g. Ikke lenge etterpå var Harrkongen på nytt i støtet med en harr på samme dimmen. Kine ble euforisk, og måtte dra hjem. Myjlaren holdt fortet, og jobbet hardt med en rolig-vakende ørret utenfor krattet. Til slutt ble beistet lurt med liten mygg-imitasjon. Beistet veide 740g. Dagen etter var klekkingene mye mer sparsommelige, og vi slet med å finne stødig vakende fisk. Ikke før sent på kvelden, og sola var på vei ned, fant Myjlaren nok en rolig-vakende ørret ved krattet. Vademannen kastet flere kast den litt kinkige ørreten, men løste oppgaven godt og fikk tilslutt landet den på en spent spinner. CDC selvfølgelig. Det var en pen ørret på 750g. En halv time senere var det Myjlarens tur. Vi fant en stødigvakende harr, som også ble lurt med en spent spinner. Denne var også på 750g, takk skal du ha. Noen andre mindre fisk ble også landet, uten at de fortjener å bli namedroppet i refereratet.
[flickr style=»width:450px;»]photo:2888044422[/flickr]

Konklusjon.

To feiende flotte fisketurer til en feiende flott elv. Erfaringen vokser, og vi får stadig mer kunnskap om ulike insektsklekkinger i ulikt vær, ulike typer vak, ørret vs. Harr, plassering i forhold til fisk, ulike imitasjoner og andre faktorer koplet opp mot lidenskapen. Takk naturen, og takk ilden.

[flickr]set:72157607491410743[/flickr]

2 Comments »

  1. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: ribweb.org/2008/07/harrsommer-1-2/ […]

    Tilbakesporing by my site — 12. oktober 2013 @ 04:35

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 90193 more Infos: ribweb.org/2008/07/harrsommer-1-2/ […]

    Tilbakesporing by loan for people with bad credit — 12. oktober 2013 @ 07:50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment