Paris & Nicole goes west

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

Go west. Life is peaceful there (?)

Vademannen hadde business i Bergen, og i den forbindelse ble besøket utvidet med et par dager. Den Bergens-baserte Myjalguten hadde gjort forarbeidet og de to hadde seriøse planer om å påvirke ørretbestanden vestafjells i negativ forstand. Fredag og lørdag gikk derimot bort til jobbing, parkliv og god læske. De holdt det ghetto med ølboks-kubb i parken og kræsjing av bryllup.

Søndag

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887268019[/flickr]

Søndagen stod for tur og P&N valgte å feire 1.pinsedag ved Skogeidvannet i Fusa. De fikk låne bil av Myhrer alias kong Salomon(takkskaruha), pakka den stappfull (selvfølgelig), og forlot blodbyen rundt klokka 11. Været var nydelig, men orienteringsevnen i Hordaland hos de to var definitivt ikke likedan. På bakgrunn av dårlig markedsføring og skilting (!) var de ikke på vannet før klokka var 4! I utganspunktet skal det ta ca. 1 time å kjøre dit. Etter et besøk hos den selvutnevnte Skogseid-kongen, fikk duoen omsider leid båt og rodd seg ut på det våte element. Myjlaren viste straks at han var på hugget. Gode fluevalg og treffende tips var indikatorer på at dette skulle bli en Myjlar-dag. Duoen begynte landingsmaratonet allerede etter få minutter. Et ti-talls mindre ørreter ble rundlurt, og tiden stod stille de nærmeste timene. Store sprutvak, tår og landing var hovedingrediensene. Etter noen timer i paradis, lagde de bå (jmfr. Bål) og kokte Fjo (jmfr. Fjordland).

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887267893[/flickr]

Etter Fjo og tåra var de to klar for runde numero due. Og jammen skulle det bli knockout. Myjlaren ble plutselig likblek da det smalt på et beist av de sjeldne på Montana-nymfen hans. Snella skreik og Myjlaren likedan. Beistet kom raskt til overflaten og bykset noe helt voldsomt i skorpa. De to skjønte da at de ikke hadde med Østmarka-fisk å gjøre. Temperaturen var forholdsvis høy i båten de nærmeste minuttene, og etter intens jobbing kunne Paris kaste løfte beistet ombord. Vekta viste 1220g, og Myjlaren hadde brutt den magiske kilogrensa allerede i mai!! Gratulerer Myjlarguten, bra jobba! De påfølgende timene kastet duoen i trua på en ny jævel. Det ble med trua.

Mandag

[flickr style=»width:450px;»]photo:2887267545[/flickr]

Denne dagen skulle brukes til å jakte tørrfluefiske i Bergen. På bakgrunn av trubygging på fiskesjappa valgte duoen å legge turen til Sotra. Her skulle det ligge tre fine vann på rekke, og temperaturen lukta klekking. Duoen fikk denne dagen selskap av Myjlarvenn og Ribweb-leser Thomas, og bergenservennen hans, Kim. Da vi ankom var det sporadisk vaking ved vanna, og det tok ikke lang tid før både Vademannen og Thomas hadde landa noen små ørreter på ca.150g. Sola stekte, tåra var varm (gruten au) og Fjordland leverte oss nok en god middag i felten.

[flickr style=»width:450px;»]photo:2888102310[/flickr]

Vi storkoste oss i sommerværet, men fiske var ikke som dagen før. Da ettermiddagen kom ble det mer vaking, men det ble med småørreter. Gruppa skjønte de hadde gjort et dårlig valg ved å legge turen til Sotra, og det var kollektiv enighet om at man istedet burde vært på Skogseidvannet og landa kilosfisk. Det får bli neste gang.

Nye termer:
Skogseidvannet = Eidsbergvannet

Nye konger:
Sotrakongen
Skogseidkongen alias Fordkongen
Ørretkongen (du veit hvem)
Kong Salomon

[flickr]set:72157607491488577[/flickr]

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment