Professorens homecoming – Rena

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

[flickr style=»width:450px;»]photo:3556866287[/flickr]
Velkommen hjem, professoren!

Vår utsendte representant i Amerika skulle endelig returnere til mer kjente farvann, og det hele skulle feires med en 3-dagers fisketur til Rena. Vi skulle igjen gjenforenes med vår smarte akademiker, og de gamle bånda skulle gjenopprette og strammes hardt. Førern (Før i tida), Sehr Gut, Kjøben (Randi Leidland), Magne og Monge dro oppover torsdag morgen, for så å etablere camp, fyre opp bålet, og finne vak til hedersgjestens ankomst dagen etter. ”Før i tida” hadde selvsagt forebredt seg godt, og hadde fått leid et frekkstygt hyttebygg i nærheten av elva.

Forholdene var perfekte da vi ankom elva. Temperaturen var sommerlig, sola strålte, mens kong regn bidro med duggfriskt duskregn som virkelig sattt prikken over ribben. Vår sommerflørt fra i fjor, elva, fløt stilleflytende og taus nedover som vi så godt kjente den igjen. Dog enda vakrere. Vi fikk konsumert naturopplevelsen, og begynte å vende fokuset mot fisking og insektsliv. Det skulle vise seg at det i denne avdelinga var mindre resonnans. Det klekket så og si ingenting, og vi fant ingen vak. Det skal sies at Morten observerte en 1 meter lang ørret i vannet. Han listet seg lydløst ut i elva, men de minimale kattebevegelsene hadde tydeligvis vært nok for å skremme kong ørret. Snakk om sky fisk. Etter en times vakjakt ga vi opp, og dro til for å legge ressursene på rekreasjon. Det klarte vi bra.

Vi grillet gris og kylling på bålet, og hadde kastekonkurranse med stein, typisk ”slutten av tjueåra” greier. Magne jobbet også med å få bålet stort, og klarte i å for seg det. Førern og Myjlaren klare også å lure noen småpinner oppunder halvkiloen i de små tjerna rundt hytta. Big up.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3557676122[/flickr]

Ettermiddag ble til kveld, og vi brukte denne til ytterligere rekreasjon, yatzy og øl. Med Professoren i tankene la vi oss forventningsfulle til den store morgendagen, med vakende fisk og professor.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3557678228[/flickr]

Fredagen ble ikke helt slik vi planla. Vi skjønte tidlig at professoren faktisk allikevel ikke skulle fukke opp på sin egen hjemkomstfest. Om det var Rhumble-konsert eller Golf-NM som holdt han tilbake vites ikke, men vi bestemte oss for at denne marginale detaljen ikke skulle legge en demper på festen. Festen startet tidlig med morrapils på hytta, og vakpils ved Rena. Vakpilsen var egentlig bare pils, og vi dro igjen tilbake til hytta relativt tidlig. Da vi ankom hytta var vi så heldig å observere etn stor wombat bakom skjulet. Førern fikk knipset bilde (se bilde), og den var virkelig ikke sky. Den kom faktisk mot oss, og var tydelig interressert i å være med på festen. Vi ga den noen dråper, og om ikke lenge dukket også en mellomstor og liten wombat opp. Også disse var relativt tamme, og det hyggelige møtet endte med telefonnummerutveksling og et hyggelig lagbilde (se lagbilde). Wombatgjengen hadde flere andre ærend denne kvelden, og måtte omsider forlate oss. Dette skulle virkelig Professoren vært med å oppleve! Den feststemte gjengen fortsatte i god rib-ånd å drikke pils og rom. Det viktigste er jo som kjent å drekke! Drekking det ble, og pokerturneringer likedan. Slarvepreiket satt løst, og liret av oss mye fleip og lite fakta denne kvelden. Pokerpotten ble rettferdig fordelt, og alle var lykkelige.

Velkommen hjem Professor! Håper du føler du fikk en verdig hjemkomst!

[flickr]set:72157618681758066[/flickr]

1 kommentar »

  1. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: ribweb.org/2009/05/proffesorens-homecoming-rena/ […]

    Tilbakesporing by Get More Info — 11. oktober 2013 @ 19:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment