RIB tester turmat

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

[flickr style=»width:450px;»]photo:4795652343[/flickr]

Flere i gruppa har stor interesse for det kulinariske faget, og på cv’en har flere av oss også mange års fartstid som kokker på hybelkjøkken. Etter to uker på vidda med daglig inntak av ferdigprodusert turmat, følte vi at det er vår plikt å gi dere guiding i turmatens mørke jungel.

I testen har vi vektlagt smak, konsistens, vekt, pris og næringsinnhold. Smakspanelet bestod av Vademannen, Myjlarguten, Proffessoren, Magnor og Sønn.


Real Turmat – Chili Con Carne

Smak: Har en svak ettersmak av noe.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 160gr
Pris: 59kr
Generel kommentar: Ingen chili eller kjøttsmak. Kan minne om trysil-mex lapskaus.


Real Turmat – Pasta Provence

Smak: Ingen referanser til det franske kjøkken.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 154gr
Pris: 59kr
Generel kommentar: Generel kommentar: Særs vond. Med unntak av Magnor, gir alle i panelet den en krystallklar ener. Nærmere null enn to.

Real Turmat – Lammegryte

Smak: Vond.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 160gr
Pris: 69kr
Generel kommentar: Lam? Ku? Rype? Who knows. Styr unna.


Real Turmat – Kylling Karri

Smak: Realvarianten med mest smak. Det er tydelige referanser til karri.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 150gr
Pris: 59kr
Generel kommentar: Testvinner. Ta allikvel med salt og pepper om du pakker denne i sekken. Og karri.


Real Turmat – Pasta Bolognese

Smak: Papir eller papp.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 150gr
Pris: 59kr
Generel kommentar: Testens versting. Gamle middagsrester i foodprocessoren?


Trek’n Eat – Stroganoff

Smak: Ris og kjøtt.
Konsistens: Oppkast-aktig
Vekt: 140gr
Pris: 59kr
Generel kommentar: Stor unenighet i panelet. Stroga er testens joker som vakte sterke reaksjoner i begge ender av skalaen. Elsk eller hat, som lutefisk!Konklusjon
Som indikert allerede i ingressen, kan man kun i denne sammenhengen putte turmat og god smak i samme setning. Over hele fjøla er det vanskelig å kjenne igjen smakene som er beskrevet på emballasjen. Hva angår kulinarisk opplevelse når ingen av de testede produktene opp på TORO-poser eller Fjordland-nivå. De inneholder bra med kalorier, men for en sulten ulv på langtur er porsjonene altfor små. Real Turmat er visstnok leverandør av feltrasjoner for Det Norske Forsvar. Velg siviltjeneste!

[flickr style=»width:450px;»]photo:4795654943[/flickr]
[flickr style=»width:450px;»]photo:4796284784[/flickr]

32 Comments »

 1. hahahahaha! funny!

  Kommentar by vea — 29. juli 2010 @ 21:55

 2. Dere utelot Anders T’s tørrstekte kjøttdeig. Hvordan smakte den? Personlig synes jeg dere kunne ha spist noe av fisken dere fanget, det er jo fersk råvare.

  Kommentar by Atleten — 29. juli 2010 @ 22:47

 3. Tørka kjøttdeig er framtia, big up til Magnus i nord!

  Kommentar by Vademann — 29. juli 2010 @ 23:26

 4. Nei fysj! For en gjeng poshe vestkankids. Det er med tårer i ævva jeg tenker tilbake på de gode gamle kroerjulaftene med Real Turmat på bordet.

  Kommentar by 5. beste — 29. juli 2010 @ 23:48

 5. Ler meg faen ihjel! Dette er innertier, og en test som treffer på alle punkter. Utenom lammegryta, som jeg synes dere er litt for streng med. Og så skulle dere hatt med de to nye smakene;

  – Viltgryte (dyrere enn alle de andre smakene)
  og;
  – Orientalsk gryte

  Disse smaker faktisk greit, og viltgryta er på grensen til god. Med litt pepper i denne smaker den kanskje i nærheten av hva en wannabe-same fra Arendal hadde greid å prestere hvis vedkommende måtte lage viltgryte med tett nese og bind foran øya.

  Kommentar by Jokke — 30. juli 2010 @ 00:32

 6. hehe, tydelig at testen vekker reaksjoner, det er moro.

  – Jon: rått å ha real på julaften. digg å slippe å steke den jævla ribba. tar så forbanna lang tid. jeg kjører nudler selv.

  – Jokke: godt at testen treffer:) ny test med flere turprodukter er in the making. kanskje vi kan ta med de nye Real-produktene der. folket trenger guiding veit du.

  Kommentar by myjlarguten — 30. juli 2010 @ 00:44

 7. Hvor faen er Kylling i Urtesaus a?

  Kommentar by Magnor — 30. juli 2010 @ 09:59

 8. 59 kr for 150g? Makan. Får jo en kilo fersk karbonadedeig fra sundet til den prisen der!

  Kommentar by Audhild — 30. juli 2010 @ 10:00

 9. Turmat smaker hoppetau. Jeg er imponert over at noen som bærer med seg campingmøbler lant ut i nordmarka bruker 8 timer på å tørke kjøttdeig for å spare vekt 🙂 Alle tiders test!

  Knut

  Kommentar by Knut — 30. juli 2010 @ 10:37

 10. audhild: Ja, pr gram er det dyrere enn både eventyr og rød 3! Det skal sies at etter at det er blandet med vann, får du ca. 4-500g ferdig produkt. Det er mye vann i karbonadedeigen din også veit du, Audhild 😉 men, du har selvfølgelig et poeng. det er ikke nordby-priser på disse produktene!!

  Kommentar by myjlarguten — 30. juli 2010 @ 12:39

 11. Haha! Sykt at det går under kategorien mat/ernæring…Ser ut som halvfordøyd bajs..

  Kommentar by kjøben — 30. juli 2010 @ 15:09

 12. Hehe.
  Skjønner at dette er en moro-test fra Grandiosa- studenter, men… Moro var det.

  Kommentar by Ja — 30. juli 2010 @ 15:50

 13. Vet ikke om den er på det sivile markedet eller om den er spesiallaget for å påføre ubehag i forsvaret, men Royal Tai er en smak som absolutt bør oppleves før man smaker noen av de andre Real variantene. Da smaker de faktisk overaskende godt!

  Kommentar by Lanken — 3. august 2010 @ 13:53

 14. Knut: takk for komplimentet, og takk for sist!

  Lanken: Takk for tipset, vi skal sjekke den ut! Rått at den heter Royal 😉

  Kommentar by myjlarguten — 3. august 2010 @ 14:12

 15. He, he,

  Bortskjemte smågutter bør ikke få være med på tur ;-). Real har berget livet mitt mange ganger, og er på vidda en kulinarisk lekkerbisken. De første 30 posene smaker fortreffelig. Etter dette blir den litt tammere. Det hjelper med hjemmelagd Curry og tørket chilli.

  Real alle smaker: terningkast 5
  Fisk i folie med søt chilli marianade: terningkast 6

  Kommentar by flyalf — 4. august 2010 @ 15:26

 16. Et viktig stykke arbeid dere har gjort her, i forbrukeropplysningens tjeneste!

  Jeg er enig med terningkastene deres. Første gang jeg smakte Real syntes jeg det var sånn ca. terningkast 3. Etter en par-tre poser til var det rett ned på terningkast 1 for mitt vedkommende. Grunnsmaken er den samme på alle variantene, og det er den som gir meg problemer.
  Hoppetausmak synes jeg var en treffende beskrivelse. Konsistensen er heller ikke god.

  PS! Ble det noe fisk i Finnmark?

  Kommentar by Håvard Stubø — 4. august 2010 @ 20:21

 17. Alf da. Man er vel ikke bortskjemt fordi man har litt utvidet kulinarisk forståelse enn deg?;-)

  «De første 30 posene»…din luring. Hvis du har spist Real 30 dager på rappen så er det beundringsverdig. Men husk at hvis man bryter av med burger på Patricias mellom to vidde-økter, så teller det ikke. For da får man reset’a smaksløkene før neste REAL-session. Og da er det juks…

  Terningkast 5 på alle smaker? Skulle likt å sett en løgndetektortest på den gitt:-D

  Kommentar by Jokke — 4. august 2010 @ 23:17

 18. flyalf: først må jeg si at det er hyggelig at du leser bloggen vår, og at du engasjerer deg! men, for å sitere atle antonsen; smaken er som baken, den er ræva. I alle fall dersom referansene man bruker er polarburger, polarbrød og polarsunda. vi har prøvd å bedømme produkter i fohold til et kjøkken med råvarer. uten fortegnet polar. men for all del, man får fylt påsan! hils kollegene dine på drytech og skitt fiske;)

  håvard: veldig kult at du også leser bloggen vår! vi kan også være enig i hoppetaubeskrivelsen. vi fikk forresten masse pen fisk i finnmark, og referat kommer på lørdag. internpremiere på fredag:) skitt fiske!

  Kommentar by myjlarguten — 4. august 2010 @ 23:35

 19. E de en test eller spøk? E ja dum nok till att ikke skjønne de?
  Guttan kommer ikke med egne navn o allt ser ut som spy! Trodde ff.net var mer seriøs, og er de ofte i sine tester som ja ser på med respekt.
  Har alltid vart mer eller mindre fornøyd med Real, og syns att produkten fortjener konstruktiv kritik æn sån dålig småbarnhumor!

  Kommentar by Greger — 13. august 2010 @ 18:59

 20. greger: God kveld, og takk for konstruktiv tilbakemelding! Om du fortsatt er i tvil, så er dette en test. Jeg beklager at den ikke imøtekommer dine intellektuelle krav for en «respektabel» produkttest. Jeg beklager også at vi har brukt den eksplisitte termen «oppkast», vi forsøkte bare å kalle en spade for en spade. Om du er interressert i testpanelets ekte navn, finnes de under «profiler» i menyen. Slå gjerne opp nummeret på telefonkatalogen.no, og ta kontakt hvis du vil finne på noe en dag. Skitt fiske!

  Kommentar by myjlarguten — 17. august 2010 @ 19:58

 21. hvilken turmat/konserves…osv er ikke «oppakst-aktig» da.?
  hva sammenligner dere egentlig med…( hvis dere sammenlinger med spy..burde vel produktet være nydelig)????
  Det meste man får av ferdigmat er da uansett noe gørr…pizza også…hvis man skal sammenligne dem med hjemmelaget eller peppes pizza osv.

  Kommentar by Thormill — 19. august 2010 @ 13:43

 22. Ribweb, dere er helt opplagt ribbet for all sunn fornuft som legger ut en useriøs test på en offentlig fluefiskeblogg. Jeg synes rett og slett at dere er barnslige, og dere burde ikke i hvert fall ikke ha det morsomt på et millionkonserns bekostning på den måten. Det er ikke vits i å oppføre seg som småbarn bare fordi dere synes at det dere spiser på vidda likner på det samme dere tydeligvis kastet opp ved flere anledninger i løpet av Montana-turen (som for øvrig også bar preg av å være en begredelig skolestil produsert av en 12-åring som har spilt for mye dataspill). Nei, fy flate dette er drøyt. Forsøple norsk fluefiske-nettvirksomhet med oppgulp som dette. Dere må forstå at vi fluefiskere er hårsåre, og at vi rett og slett blir støtt av det dere skriver. For mange av oss dreier hele tilværelsen seg om fluefiske og alt rundt det (som elvens sildrende lyd og harrens elskovsseanse i den kjølige vårlufta…eller turmat), og det som kanskje bare er ment som en harmløs spøk kan gi våkenatt etter våkenatt for en allerede sart sjel når vedkommende ligger og tenker på det overtrampet dere gjør ved å harsellere med en kulinarisk henrykkelse som turmat faktisk er. Nei, faktisk så kan dere dra tell hælvette hele gjengen!!!

  Kommentar by Karrieremannens sekretær — 20. august 2010 @ 23:12

 23. Thormill: Greger? Nytt alias?

  Karrieremannens sekretær wrote on RIB’s wall. Myjlarguten likes this.

  Kommentar by myjlarguten — 20. august 2010 @ 23:35

 24. (Thormill: Greger? Nytt alias?)

  paranoid eller hva er problemet her??

  Kommentar by Thormill — 21. august 2010 @ 11:56

 25. Helt opplagt paranoid. Denne myjlarguten så vel bare likheten med mellom to gode innlegg fra to forskjellige brukere. For øvrig veldig bra at dere poengterer viktigheten med å ikke tråkke over streken, Thormill. Man burde kunne vært fritatt fra å støte på slikt svada som dette på nett…

  Hvor skal egentlig dette ende?? Håper inderlig at denne bloggkulturen dør ut av seg selv…

  Kommentar by Karrieremannens sekretær — 26. august 2010 @ 12:29

 26. 1000 spenn på at Karrieremannen jobber hos Drytech AS, anyone?

  Kommentar by K.Y.C — 27. august 2010 @ 13:35

 27. Jeg vedder imot!

  Kommentar by Karrieremannen — 27. august 2010 @ 18:52

 28. Du vant!
  og jeg er mann av mitt ord så jeg kjøper Real turmat til deg for 1000 spenn, bon appetit!

  Kommentar by K.Y.C — 28. august 2010 @ 09:22

 29. Haha. Surt veddemålet å tape, K.Y.C.

  Mulig XXL har fast lavpris på dessa påsane. Så kan du kjøpe noen til deg selv i samme slengen…

  Kommentar by Karierremannens sekretær — 28. august 2010 @ 12:15

 30. litt drastisk å gi så lave terningkast, men jeg er stort sett enig, det ser ut som bajs og smaker som pappgraut mye av det.

  tar heller med meg noe gryn og litt attåt som jeg kan blande til min egen graut, og det smaker definitivt ikke papp!

  Kommentar by TsR — 12. september 2010 @ 14:01

 31. … [Trackback]

  […] Read More here: ribweb.org/2010/07/rib-tester-turmat/ […]

  Tilbakesporing by loan for poor credit — 12. oktober 2013 @ 03:52

 32. … [Trackback]

  […] Read More here: ribweb.org/2010/07/rib-tester-turmat/ […]

  Tilbakesporing by horse racing system — 12. oktober 2013 @ 05:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment